Lajme

“Arbëria” me regji të Francesca Olivierit, nga 23 dhejtori në Netflix

Nga 23 dhjetori, filmi ‘Arbëria’ me regji të Francesca Oliverit, do të shfaqet në Netflix nga 23 dhjetori.

‘Arbëria’ është një film i vitit 2018 që filloi të shfaqet në vitin 2019.

I vendosur mes realiteteve shqiptare (arbëreshe) rrëzë Parkut Kombëtar Pollino, filmi shfaq lidhjet e forta të rrënjëve dhe trashëgimisë kulturore të pakicës që jeton në disa fshatra të vogla në Kalabri dhe Bazilikatë, përcjell KultPlus.

Temat e trajtuara janë ato të nostalgjisë, të konfliktit me të kaluarën, me origjinën e dikujt dhe më pas të rizbulimit të rrënjëve etnike të përkatësisë.

Filmi mund të kuptohet si një nga të parët kushtuar arbëreshëve të italisë.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button