Lajme

Britani/ Shqiptari simbol i zjarrëfiksave të qytetit

Bahri Mustafa, ose si e njohin ndryshe miqtë e tij britanik Baz, u largua nga vendlindja 17 vite më parë dhe aktualisht është pjesë e skuadrës se zjarrëfiksave  Tyne and Wear Fire and Rescue Service (TËFRS).

40-vjeçari u vendos në rajonin e Gateshead gati 2 dekada më parë. Menjëherë pas mbërritjes së tij, Baz aplikoi për t’u bërë zjarrfikës, duke përmbushur  kështu një ëndërr fëmijërie .

Ai kaloi 15 vjet duke i shërbyer komunitetit të tij në Gateshead përpara se të lëvizte përtej lumit Tyne ku tani është i vendosur në Stacionin e Zjarrfikësve të Komunitetit West Denton.

Babai i dy fëmijëve u frymëzua që fëmijë për t’u bërë zjarrfikës pasi babai i tij pati një aksident që e çoi në spital me djegie të rënda.

Tani Baz po u bën thirrje të tjerëve që janë vendosur në Mbretërinë e Bashkuar të marrin në konsideratë ndjekjen e hapave të tij pasi TËFRS nisi raundin e tyre të fundit të rekrutimit.

Ai tha: “Ishte tepër e vështirë të largohesha nga vendi im sapo shpërtheu lufta, por e dija se më duhej për të qëndruar i sigurt. Ishte e frikshme dhe izoluese kur mbërrita për herë të parë në MB, por gjeta vendin tim në TËFRS.

“Shoku im më tha që duhet të aplikoja sepse kisha të gjitha cilësitë për t’u bërë një zjarrfikës i mirë, jam i aftë dhe i apasionuar pas sigurisë dhe ndihmës së njerëzve dhe e dija se do të ishte një përshtatje e mirë për mua.

“Kështu që aplikova dhe e kalova, stërvitja ishte e vështirë, por nuk prisja asgjë më pak sepse të ndihmon të kuptosh sa herë që vesh çantën e zjarrit, përgjegjësia është mbi supet tuaja.

“Dua të them se janë 17 vjet më vonë dhe nëse do të mund të kthehesha dhe t’i bëja të gjitha përsëri, patjetër që do ta bëja, e dua këtë punë, fëmijët e mi janë shumë krenarë për punën që bëj”.

Baz thotë se një nga aftësitë më të rëndësishme si zjarrfikës është dhembshuria dhe të jesh në gjendje të jesh pranë njerëzve në disa nga momentet e tyre më të ulëta.

Ai tha: “Duhet të vendosësh vërtet veten në vendin e njerëzve në këtë punë, shpesh paraqitesh në një punë dhe njerëzit janë në gjendjen më të keqe, kështu që duhet të mendosh shpejt dhe të ndryshosh mënyrën se si flet.

“Ndërveprimi me publikun është një pjesë e madhe e asaj që ne bëjmë dhe ju kurrë nuk e dini se çfarë po ndodh në jetën e dikujt, kështu që dhembshuria është kaq e rëndësishme.”

Dhe sot një nga zjarrfikësit e rangut më të lartë të TËFRS falënderoi Bazin për shërbimin e tij si dhe inkurajoi të tjerët që t’i bashkoheshin atij.

Ndihmës Shefi i Zyrës Lynsey McVay tha: “Janë njerëz si Baz që e bëjnë shërbimin tonë kaq fantastik, ata janë aq të pasionuar për rolet e tyre dhe për t’i mbajtur njerëzit të sigurt sa mund të jetë infektues.

“Nuk ka rëndësi se nga vini, rëndësi ka kush jeni dhe pse doni të ndihmoni njerëzit, kjo është ajo që ne jemi të interesuar.

“Ne po vazhdojmë me një nga përpjekjet më të mëdha të rekrutimit që kemi pasur ndonjëherë dhe duam të inkurajojmë të tjerët të konsiderojnë një karrierë me ne.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button