Lajme

Duda Balje: Asociacioni në Kosovë mund të jetë i ngjashëm me Republikën Sërpska

Deputetja boshnjake e Kuvendit të Kosovës, Duda Balje, duke e komentuar situatën politike në Bosnje e Hercegovinë, ka thënë që aty ka një jostabilitet tash e disa vite.

“Bosnja është politikisht jostabile që shumë vite – prej Dejtonit e deri sot mendoj që nuk ka qenë shumë stabile politikisht”.

Balje në një intervistë  ka thënë që lideri serb i Bosnje Hercegovinës, Milorad Dodik, është një person shumë radikal.

“Ata po zhvillojnë ide në Republikën Sërpska dhe janë duke bërë tollovi politikisht në Bosnje. Sa është e keqe dhe e rrezikshme ne të gjithë mund ta shohim këtë. Por, ne në fakt si Kosovë mund të mësojmë shumë prej Bosnjës. Çështja e formimit të Asociacionit  në Kosovë, do ta aktivizonte më shumë dhe duhet të jemi më të kujdesshëm, pasi mendoj që plani është për ta bërë njëjtë siç ka ndodhur në Bosnje dhe kërkesa për formimin e Asocicacionit me mundësinë që ata mund ta bëjnë nesër në Kosovë, është një gjë që ne mund ta shohim këtë haptas”.

Balje tutje përsëriti që duhet të jemi shumë të kujdesshëm në momentin kur bisedojmë me Beogradin.

“Një asociacion i mundshëm i komunave serbe në Kosovë mund të jetë i ngjashëm me Republikën Srpska”, tha ajo.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button