HistoriLajme

Dukagjinasit, Shqiptarët e vjetër të Sirisë

“Gjurmë Shqiptare” këtë herë na con larg në kohë dhe vend , gjithmonë me te njëjtin qëllim, zbulimin e rrënjëve tona.

Cila është historia e degës se Dukagjinasve që u vendos 500 vjet më parë në Siri ? Kush ishte i pari i tyre ? Çfarë thonë dokumentat dhe të dhënat e autorëve të ndryshëm ? Përse u vendosën në Siri dhe kush ishte pinjolli i kësaj familje që ndërtoi një pjesë të madhe të njërit prej qyteteve më të rëndësishëm në këtë vend ? Çfarë ndodh me ta sot ? Një rrëfim i jashtëzakonshëm dhe pak i njohur…

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

Për më tepër linku

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button