Lajme

Fluturimi më i shkurtër në botë zgjat vetëm 53 sekonda, lidh këto dy vende

Aeroplani Loganaira lidh ishujt Westray dhe Papa Westray në arkipelagun Orkney. Fluturimi zgjat vetëm 53 sekonda, kur era është e favorshme dhe kur pasagjerët nuk kanë shumë bagazhe, dhe dy minuta e 40 sekonda.

Përkatësisht, fluturimi në linjën më të shkurtër zyrtare të pasagjerëve ajror në botë, i cili hyri në Librin e Rekordeve Guinness, zgjat pikërisht kaq – është një fluturim Loganair me emërtimin LM711.

Avioni përshkon një 2.7 kilometra, që është më pak se gjatësia e pistës në një nga aeroportet kryesore, dhe lidh Westray, një ishull në buzë të arkipelagut skocez Orkney, me një nga ishujt edhe më të vegjël të quajtur Papa Westray.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button