Lajme

Georgievski: ‘Shkupi qytet Dardan, Manastiri dhe Ohri janë ilir’

Një deklaratë e ish-kryeministrit Lubco Georgievski ka bërë bujë në rrjetet sociale dhe disa portale.

Kjo ka ndodhur për shkak të një proncimi të Lubço Georgievskit në një intervistë për televizionin Kanal 5 të dhënë vite më parë ku ai fletë për historinë e Shkupit dhe qyteteve tjera në Maqedoni, duke shtuar se historia dëshmon se pjesa e Maqedonisë së Veriut ka qenë Dardani me Shkupin si kryeqytet.

“Në pikëpamjen historike territoriale të këtij vendi, ne duhet të themi të vërtetën dhe fotografinë e Maqedonisë së sotme se si ka qenë. Manastiri, Ohri ka pasur ilirë, Maqedonia Lindore ka qenë më thrakë, Maqednia e Veriut Shkupi dhe pjesa më e madhe është dardane. Shkupi njëmijë vite ka qenë qytet dardan dhe një kohë të gjatë ka qenë edhe kryeqendra e Dardanisë. Pjesa më e madhe e Maqedonisë ka qenë Peonia”, ka thënë Georgievski.

Ndiqeni deklaratën e Georgievskit që është shpërndarë në rrjetet sociale:

view-source:https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fklubiboksit.shkupi.79%2Fvideos%2F762608020947005%2F&show_text=0&width=560

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button