Lajme

Gjergji, mbret mes mbretërve!

Një portret i rrallë i kryeheroit dhe mbretit Arbëror Gjergj Kastrioti, në mesin e portreteve të mbretëve, perandorëve dhe figurave tjera të historisë botërore, si Karli i Madh, Justiniani, Juda Makabeut, mbretit David etj.

Një renditje e tillë në mesin e perandorëve, mbretërve dhe figurave historike botërore me ndikim edhe të portretit të mbretit tonë arbëror Gjergj Kastrioti, tregon vlerësimin e madh që i është kushtuar këtij personaliteti, burrështeti dhe vizionari të madh të Arbërisë dhe Evropës.

Shigjeta tregon portreti e mbretit, strategut dhe vizionarit Gjergj Kastriotit, ky portret është nxjerrë nga një kronikë e vitit 1648 (I.m.e.s.mdb.Giorgio Castrioto,1648], ku po ashtu, ka edhe përshkrimin mbi jetën dhe veprën e tij.

Fotografinë, njëherësh dëshminë e rrallë të kohës, e sjell me përkushtim Gjon Keka.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button