Lajme

Gjimnasti vendos shkronjën “Z” të tankeve ruse në bluzë, por garën e fiton ukrainasi

Gjimnasti rus Ivan Kuliak ka shkaktuar polemika të shumta në rrjetet sociale pasi është ngjitur në podiumin e botërorit që po mbahet në Doha me simbolin e luftës, shkronjën “Z” që mbajnë tanket ruse në Ukrainë.

Shkronja “Z” është vendosur në tanket ruse vetëm pak ditë para ofensivës ruse në Ukrainë dhe kuptimi i sa nuk është i qartë. Megjithatë, disa persona kanë i kanë bërë interpretimet e tyre në Twitter. Disa e interpretojnë atë si Za pobedy (për fitore), të tjerët si Zapad (Perëndim).

Megjithatë, kjo garë në Doha është fituar nga gjimnasti ukrainas Illia Kovtun.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button