HistoriLajme

GJUHA YNE SHQIPE FLITEJ NGA PROFETI NOAH

Bibla është përkthyer në mbi 2000 gjuhë të ndryshme, por pjesa e parë e 39 librave përbërës të “Dhiatës së Vjetër”, e quajtur “Zanafilla”, paragrafi 6:4, e përmban provën SHQIP me fjalët “në fillim”.Ajo ka qenë problem i madh për përkthyesit, të cilët përfundimisht e kanë lënë në gjuhën origjinale dhe kështu shprehja “në fillim” është një nga provat më të rëndësishme për prejardhjen nga gjuha shqipe edhe të tregimeve biblike.
Pellazgo-Iliro-Shqiptarët kane lidhje direkte me profetin (Nuh – Noah – Noe).. Ai kishte tre djem Jafetin, Shemin dhe Çamin.. Jafeti, djali me i voglël i , (Nuhit – Noah – Noe) formësoi (indo-europianet) pra (Pellazgo-Arianet), prandaj gjuha Pellazgo-shqipe është rrënja e të gjithave gjuhëve Evropiane..

Ashtu siç cilesohen shpesh pellazget, si populli qe banonte tre kontinente, perpara se te ndaheshin ne kombe tjera, nga shkrimet e vjetra greke thuhet se, Pellazgjia shtrihej nga shtyllat e Herkulit (Gjibraltar) , deri ne (Kaukaz) dhe nga deti baltik ne veri, e deri ne (Egjypt) ne jug, e gjitha kjo tokë quhej (PELLAZGJI).

Të njëjten tezë e vertetojne edhe lidhjet linguistike, racore (shqiptaret kane race mesdhetare, dinarike dhe alpike, por cuditerisht shume te homogjenizuar, sepse jane te mbledhura, apo te strukura shume kohe me heret, që nga shpërndarja e shume kombeve, pas kohes se Pelegut, që ishte mbreti i Babelit.

Shqipja është GJUHA E PARË E SHKRUAR NË BOTË, është GJUHA E FILLIMIT!Ato gjenden në mbi 200000 “libra” (pllaka me shkrim kuneiform) të kulturës më të lashtë të botës – asaj sumere dhe egjypyiane. Provat gjenden edhe në kopjet e vjetra të Biblës. Besohet se tregimet biblike, veçanërisht kapitulli i parë, zanafilla/genesis, janë me prejardhje nga shkrimet e pllakave sumere si “Eposi i krijimit”.

Bibla është përkthyer në mbi 2000 gjuhë të ndryshme, por pjesa e parë e 39 librave përbërës të “Dhiatës së Vjetër”, e quajtur “Zanafilla”, paragrafi 6:4, e përmban provën SHQIP me fjalët “në fillim”.

Ajo ka qenë problem i madh për përkthyesit, të cilët përfundimisht e kanë lënë në gjuhën origjinale dhe kështu shprehja “në fillim” është një nga provat më të rëndësishme për prejardhjen nga gjuha shqipe edhe të tregimeve biblike. Një provë tjetër, përsëri në Bibël, është fjala “mallkim”, e shkruar si “Malakhim” Prandaj edhe emrat maleve dhe lumejve në të gjthë Europen e vjetër, kanë kuptime e tye vetëm në shqip..

Edhe perënditë Egjiptiane, Sumere apo Greke, shpjegohen dhe kuptohen vetëm nëpërmjet gjuhës shqipe, sepse gjuha shqipe ishte gjuha e fillimit, ishte ajo gjuhë që fliste edhe NOAH me djalin e tij JAFETIN, qe mbajti orgjinalitetin e gjuhes te Zotit.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button