Lajme

Historike: një bazë “e frikshme” amerikane në Shqipëri

Komanda e Operacioneve Speciale të Shteteve të Bashkuara për Evropën (SOCEUR) ka vendosur të krijojë një bazë të avancuar të shtabit të forcave speciale në Shqipëri, konfirmoi të enjten shtabi me bazë në Shtutgart, duke theksuar se masa do të rrisë ndërveprimin me aleatët shqiptarë, një qasje e rëndësishme për një fleksibilitet më të madh logjistik.

U theksua se Shqipëria mbetet një aleate e fortë e NATO-s dhe se Shtetet e Bashkuara kanë lidhje të forta me qeverinë shqiptare dhe Ministrinë e Mbrojtjes, gjë që e bën një hap të natyrshëm ngritjen e kësaj baze të avancuar. Për më tepër, krijimi i bazës do të kursejë kohë gjatë udhëtimit dhe do të rrisë fleksibilitetin si të operacioneve speciale ashtu edhe të forcave konvencionale në rajon.

“Kjo nuk do të ishte e mundur pa mbështetjen e jashtëzakonshme të qeverisë shqiptare dhe profesionalizmin e ushtrisë shqiptare”, thuhet në deklaratë.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button