Lajme

Itali/ Ekonomistja shqiptare vlerësohet me çmimin “Bonelli 2021”

“Bonelli takohet ….” është ngjarja e fund vitit që do të organizohet në Cuneo ditën e mërkurë në ora 10:00, në Sallën San Giovanni, via Roma n 4. Ky është një aktivitet në të cilin Cuneo shpërblen nxënësit e saj më të mirë. Edhe këtë vit, ashtu si edhe ai i mëparshmi, do te jetë një ekonomisti që do të shpërblehet me “Spilën“ që simbolizon shoqatën si “Bonelliana e Vitit 2021”. Kjo është Aleksandra Kolndrekaj, shqiptare e cila u vendos në Itali (në Chiusa di Pesio) në vitin 1998. Aty përfundon edhe shkollën fillore dhe të mesme. Më pas institutin Bonelli, ku u diplomua për kontabilitet në vitin 2008.

Pas diplomimit, ajo studioi për Ekonomi dhe Tregti në Torino dhe, në të njëjtën kohë, u zgjodh për “Programin e Nderuar të Studentëve të Qendrës Kërkimore të Kolegjit Carlo Alberto” në kryeqytetin Piemontez. E diplomuar me nota të shkëlqyera në kursin trevjeçar, ajo vazhdoi më pas specializimin për Ekonomi, po në Torino, duke vazhduar me “Programin e Studentëve të Kolegjit Carlo Alberto”.

Për disa kohë Kolndrekaj iu përkushtua mësimdhënies së Makroekonomisë – si asistente – përsëri në Universitetin e Torinos. Më vonë ajo u mirëprit nga Parisi (praktikë në OECD, në departamentin e Punësimit të Punës dhe Çështjeve Sociale, ku u mor me reformat e pensioneve). Më vonë ajo u transferua në Fondacionin Evropian të Trajnimit (agjencia e Bashkimit Evropian) ku studioi politikat e tranzicionit shkollor-punë të vendeve në kufijtë e vetë Unionit.

Më në fund, mbërritja në Bankën Qendrore Evropiane. Prej katër vitesh është këtu, punon si në Departamentin e Statistikave ashtu edhe atë të Ekonomisë, ku është përfshirë në anketa për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme si dhe për familjet. Së fundi, në tetëmbëdhjetë muajt e fundit ajo i është përkushtuar kryesisht hetimit dhe kuptimit të pabarazive ekonomike të shkaktuara nga Covid. Përpara ceremonisë së ndarjes së çmimeve, ai do të flasë për këtë në Sala San Giovanni në një “leccio” ku do të shpjegojë funksionet dhe detyrat e BQE-së për studentët aktualë.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button