Lajme

Izraeli emëron Tamar Ziv, ambasador për Kosovën

Ministria e Punëve të Jashtme të Izraelit, ka njoftuar sot se ka emëruar shtatë ambasadorë të rinj, e mes tyre edhe në Kosovë.

Gazeta “Jerusalem Post” shkruan se për Kosovë është emëruar për ambasador Tamar Ziv.

Pos në Kosovë, u emëruan ambasadorë të rinj edhe në Emiratet e Bashkuara Arabe, Belgjikë, Norvegji, Hungari, Kolumbi e Vietnam.

Izraeli e Kosova kanë vendosur marrëdhënie diplomatike para pak muajsh, falë Marrëveshjes së 4 shtatorit në Washington ndërmjet Kosovës e Serbisë dhe me ndërmjetësimin e SHBA-së.

Kushti i Izraelit për njohje të pavarësisë së Kosovës dhe për marrëdhënie diplomatike, ishte që ambasada të hapet në Jerusalem.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button