Lajme

Kërçovë: Ky fshat është pothuajse i boshatisur, banorët ikën për në diasporë

Fshati Cërvicë në Kërqovë tashmë i ka rrugët e zbrazura.

Nga afro tre mijë banorë sa kishte dikur, tani ky fshat ka vetëm 600 banorë, kjo sepse pjesa dërmuse e tyrë janë larguar nga Kosovë në shtetet e Evropës.

Banorët e mbetur janë kryesisht janë të moshës së shtyer.

Arsyet e migrimit të këtyre banorëve janë politike, kushtet e pavolitshme, sistemi i drejtësisë dhe shëndetësia, shkruajnë mediat shqiptare, përcjell albinfo.ch

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button