Lajme

Kosova dhe Kroacia nënshkruajnë Marrëveshje bashkëpunimi në fushën e sigurisë dhe mbrojtjes

Ministri i Mbrojtjes Armend Mehaj ka nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi me homologun e tij kroat Mario Banozic, për të cilën ministrat kanë thënë se do të thellojë bashkëpunimin e dy vendeve në fusha te ndryshme që lidhen me sigurinë dhe mbrojtjen.

Banozic ka thënë se Kroacia e mbështetë procesin e transformimit të FSK-së në ushtri dhe anëtarësimin e Kosovës në institucione euroatlantike.

“Ne e përkrahim anëtarësimin e Kosovës në institucione të ndryshme euroatlantike, ne po ashtu e mbështesim procesin e transformimit të FSK-së në forca të armatosura dhe kjo është pjesë e memorandumit të bashkëpunimit. Do të vazhdojmë te ofrojmë bashkëpunim në fushën e trajnimeve dhe shkollimit”, ka thënë ai.

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj ka thënë se marrëdhëniet mes Kosovës dhe Kroacisë i tejkalojnë ato diplomatike.

“Marrëdhëniet mes dy vendeve tona nuk janë thjesht marrëdhënie diplomatike por janë shumë më tej. Si popuj na bashkojnë sfida të ngjashme të kaluarës, çka e forcon edhe më shumë miqësinë mes vendeve tona. Jemi se bashku në rrugën e së ardhmes të vendeve tona. Miqësinë e kurorëzojmë sot me nënshkrimin e marrëveshjes për mbrojtje dhe siguri, me këtë hapet rruga për bashkëpunim dhe mundësi më të ngushta sa i përket shkollimit dhe trajnimit të personelit ushtarak”, ka thënë Mehaj.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button