Lajme

Kroaci/ Arrin aeroplan-mbajtësja e famshme amerikane, e pret admirali Kurt

Në portin e Splitit në Kroaci, ka arritur aeroplan – mbajtësja e famshme amerikane, Harry S.Truman.

Zbritja e saj në Split, ka ndodhur me miratimin e qeverisë kroate.

Duke i uruar mirëseardhje aleatëve amerikanë, komandanti i ‘Eighth Strike Group’ admirali kroat, Kurt Renshov u shpreh se: “Kjo është mundësi e jashtëzakonshme për lundruesit që të njohin historinë e Kroacisë dhe të përjetojnë vendet pitoreske dhe kulturore të vendit tonë”.

Kurse komandanti amerikan i aeroplan-mbajtëses, Gavin Daff, theksoi se kjo vizitë në portin e Splitit “do të jetë vendimtare për të ripërsëritur vendosshmërinë tonë ndaj aleatëve të Shteteve të Bashkuara dhe partnerëve tanë në Adriatik”.

Anija që u emërua sipas presidentit amerikan, Haryy Truman, është e gjatë mbi 300 metra dhe e gjerë 40 metra. Ajo përbëhet nga dy reaktor nuklearë dhe pa u rimbushur, mund të lundrojë deri qindra-mijëra kilometra.

https://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Fnjekomb.org%2Fe-madhe-sa-tri-stadiume-ne-splitin-kroat-arrin-aeroplan-mbajtesja-e-famshme-amerikane-e-pret-admirali-kurt%2F%3Ffbclid%3DIwAR0GcZJS49MHkCs5MLKmblMTNDO1S6Z_z8eB-4HqSt7SJ0xl7y6JzIndbeE%23brid_fb_Brid_44577512&title=Ameri%C4%8Dki%20nosa%C4%8D%20aviona%20stigao%20do%20Splita&summary=

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button