Lajme

Kroati i parë që vendos çip në dorë: Me të hap derën e banesës, paguan faturat dhe blen ushqime në dyqan

Denis Perisha është dhe njeriu i parë në Kroaci që instaloi një çip në gishtin e tij. Ai tha se ka vendosur një çip sa një kokërr orizi. Ideja fillestare ishte se ai mund ta përdorte atë për të zhbllokuar derën e banesës dhe hyrjen e ndërtesës.

”Doja të mbështetja dorën në një çip, të hap derën e përparme dhe derën e banesës sime. Prandaj shkova të zhvillohem sa më shumë me atë çip”, tha Perisha për RTL Direkt.

Denis tha se ai mund të paguajë një herë në dyqan, por çipi më pas duhet të riprogramohet, gjë që nuk është shumë praktike për të. Ai zbuloi se shitëset e shikonin në mënyrë të çuditshme kur ai zgjati dorën për të paguar.
Ai thotë se mund t’i vendosë në çip të gjitha dokumentet e tij personale, nga letërnjoftimi e deri te patentë shoferi, por aktualisht në Kroaci nuk ka asnjë aplikim për këtë. Ai thotë se nuk është e paligjshme të kesh një çip.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button