KurioziteteLajme

Lëshohet sot në hapësirë teleskopi më i fuqishëm që do të “shikojë” edhe të shkuarën

NASA do të lëshojë ditën e sotme teleskopin hapësinor James Webb. Nisja është shtyrë herë pas here për shkak të probleme të ndryshme. Webb është teleskopi më i fuqishëm shkencor i ndërtuar ndonjëherë.

“Ka 300 gjëra dhe sikur vetëm njëra të mos funksionojë, nuk është dita më e mirë për ta nisur. Kështu që e gjithë gjëja duhet që të jetë perfekte”, tha administratori i Nasa, Bill Nelson.

Lëshimi është parashikuar që të bëhet ditën e sotme në orën 13:20 nga Guaiana Franceze në brigjet e Amerikës Jugore. Ndërtimi i këtij teleskopi ka kushtuar 10 miliardë Dollarë.

Webb do të jetë në gjendje që të japë një perspektivë të re mahnitëse mbi universin. Madje Webb do të përpiqet që të “shkojë” pas në kohë, rreth 13.7 miliard ose për të kuptuar si ka nisur të formohet universi.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button