Lajme

Marrëveshje universitare/ Rama dhe ministrja Kushi takojnë rektorët e Romës dhe Lacios

Zgjerohet bashkëpunimi mes Shqipërisë dhe Italisë në fushën e studimeve universitare.

Gjatë një vizite me rektorët e universiteteve të Romës dhe Lacios kryeministri Edi Rama nënshkroi një sërë marrëveshjesh për diploma të dyfishta midis universitetit të Tuscias në vendin fqinj dhe disa universiteteve shqiptare, publike e private.

Marrëveshjet e firmosura mes dy vendeve synojnë jo vetëm bashkimin e programeve për përfitimin e diplomave të dyfishta duke kombinuar vitet e studimit në Shqipëri dhe Itali, por ndër të tjera do të shërbejnë edhe si një instrument për shkëmbimet mes stafeve akademike.

Fushat ku do të zbatohen këto marrëveshje janë ajo e Biologjisë Mjedisore, Pyjeve dhe mjedisit, Inxhinierisë mekanike si dhe në atë të marketingut.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button