Lajme

Musk e Biden përplasen për veturat elektrike

Shefi i Teslas, Elon Musk, iu kundërpërgjigj presidentit amerikan Joe Biden teksa ai u ankua për prodhimin e ngadaltë të veturave elektrike në Shtetet e Bashkuara.

Përplasja e tyre e fundit erdhi pasi Bideni më në fund përmendi me emër kompaninë e veturave elektrike të Muskut për herë të parë gjatë komenteve ndaj kompanive amerikane që zgjeronin infrastrukturën e veturave elektrike në të gjithë vendin.

Biden shkroi në Twitter ku tha se SHBA-ja ka qenë prapa Kinës në zhvillimin e veturave elektrike, gjë që me sa duket e zemëroi Muskun.

“Kina ka udhëhequr garën e veturave elektrike, por kjo është gati të ndryshojë. Ne po ndërtojmë një rrjet kombëtar të tarifimit publik të përshtatshëm, të besueshëm dhe të barabartë. Kjo do ta bëjë Amerikën më konkurruese ekonomikisht dhe do të na ndihmojë të trajtojmë krizën klimatike në të njëjtën kohë”, shkroi Biden në Twitter.

Musk u përgjigj me një artikull në një faqe interneti në lidhje me kompanitë më të mira të veturave elektrike në botë dhe një mbishkrim që shkruante thjesht “Tesla”.

Njohja e Teslës nga Shtëpia e Bardhë, e cila vlen pothuajse 1 trilion dollarë, vjen pasi Musku kaloi muaj duke kritikuar dhe fyer presidentin për këtë çështje.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button