Lajme

Nga rrjedh emri Çezar, spjegohet vetëm në gjuhën shqipe

Shkruan: Sami PIREVA

Karroca me dy rrotë që shihet në foto, në gjuhën Shqipe quhet Çeze, dhe në kohën e Perandorisë Romake e që në realitet ishte e tëra Ilire.
Titulli më i lartë ishte Çezar e kur dikush e fitonte këtë titull Perandorak, ku në ditën solemne që gradohej si Çezar ishte vetem ai që e gëzonte këtë privilegj të ulej në çezën e punuar nga Ari.

Nga këtu vjen edhe emeri i titullit- ÇEZAR-.
është edhe diqka që e plotëson këtë spjegim, se në të gjitha trojet shqiptare kudo e ndegjon legjendën se diku nëpër shpella është e rruajtur Çezja prej Ari./s.p./

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button