Lajme

Nuk jeton askush, ky është vendi më i largët në botë

Ishulli Bouvet konsiderohet si vendi më i largët në botë.

Ndodhet në pjesën jugore të Oqeanit Atlantik dhe administrohet nga Norvegjia.

Ishulli u zbulua për herë të parë në shekullin e 17-të nga Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier, një marinar francez.

Mori statusin e një rezervati natyror në vitet 1970.

Ishulli ka vetëm 49 kilometra katrorë dhe është pothuajse tërësisht i mbuluar nga akulli.

Shkëmbinjtë e thepisur në të gjitha anët e ishullit e bëjnë jashtëzakonisht të vështirë daljen në breg.

Olavtoppen, 780 metra mbi nivelin e detit, është maja më e lartë në ishull.

Një nga faktet më interesante është popullsia e ishullit Bouvet.

Nuk ka asnjë. Duke qenë aq larg nga çdo gjë në horizont, askush nuk mund të jetojë atje. Duke qenë një rezervat natyror i siguruar, turizmi është i ndaluar dhe askush tjetër përveç ekspeditave kërkimore shkencore nuk lejohet të shkelë në ishull.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button