KultureLajme

Pamjet e rralla nga Shkodra në Podgoric’ e Ulqin

Nga albumi i fotografit të njohur francez Pierre de Gigord: ”Pamje të Dalmacisë, Malit të Zi, Shqipërisë dhe Korfuzit, 1891” shkëputëm pamjet nga jeta e përditshme e shqiptarëve të kohës.

Ai kishte realizuar rreth 6 000 imazhe fotografike në të gjithë Perandorinë Osmane, duke përfshirë edhe Shqipërinë. Fotografitë e rralla janë realizuar në veri të Shqipërisë, në qytetet Shkodër, Podgoricë dhe në Ulqin…

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button