Lajme

Parlamenti Europian voton për pranimin e Ukrainës si vend kandidat në BE

Parlamenti Europian ka votuar thuajse unanimisht për pranimin e Ukrainës si vend kandidat në BE.

Prej 676 votave, 637 ishin për, 13 kundër dhe pati 26 abstenime.

Ky votim vetëm e rekomandon Ukrainën për marrjen e statusit të vendit kandidat ndërsa fjala e fundit merret në nivel të përfaqësuesve të vendeve anëtare.

Aplikimi i Ukrainës për anëtarësim në BE erdhi pak ditë pas sulmit nga Rusia.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button