HistoriLajme

“Pellazgët, populli hyjnor që jeton”, dokumentar italian për prejardhjen e shqiptarëve

Një dokumentar italian ka hedhur dritë mbi prejardhjen e shqiptarëve.

Dokumentari italian titullohet“Pellazgët, populli hyjnor që jeton” ai fillon me pak shpjegim emri, duke e nisur nga Iliria, siç quhej në antikitet, me “Illo” që do të thotë “yll”. Më pas mori emrin e dy fiseve shqiptare, “Arbëria” dhe “Albania”, por gjithmonë popullata e kësaj zone e ka thirrur njëri–tjetrin shqiptar, që nënkupton “bij të shqiponjave”.

Dokumentari italia shpjegon periudha të ndryshme të historisë shqiptare përgjatë 8 minutave të tij, me zë narrativ dhe figurën ilustruese.

https://www.facebook.com/watch/?v=1617484601881102

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button