Lajme

Për herë të parë kemi Qeveri që nuk varet nga Lista Serbe

Deputeti i Vetëvendosjes, Adnan Rrustemi, thotë se është për t’u vlerësuar që Lista Serbe nuk është përcaktuese në Qeverinë e Kosovës.

Ai në emisionin Tempus në KTV, tha se kjo është hera e parë që Lista Serbe “nuk duhet as të pritet” e “as të pyetet”.

“E kemi një qeveri dhe një mazhorancë ku Lista Serbe për herë të parë nuk është në koalicion. Si qytetarë duhet me t’i gëzohemi faktit që Lista Serbe nuk është përcaktuese, nuk varen vendimet nga ajo dhe nuk është pjesë e koalicionit. Ka qenë në kohën e juaj, ka qenë pjesë e qeverive të kaluara që nga themelimi më 2013, është dashur të pritej me orë të tëra që të merreshin vendime në Kuvend. Keni bërë pazare, keni ndarë borde”, ka thënë deputeti Rrustemi.

Ai tha se Qeveria Kurti ka një përfaqësues serb, ashtu siç parasheh Kushtetuta.

Ndërkohë, Rrustemi në një pyetje të studentëve gjatë debatit në lidhje me martesat e të njëjtës gjini, ka thënë se ato lejohen me Kushtetutë.

“Në parim kjo është e rregulluar edhe me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, duhet të shihet nëse duhet të rregullohet edhe me ligj të veçantë kjo çështje apo me projekt kod”, tha ai.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button