Lajme

Protestë masive në Beograd, mijëra serbë marshojnë drejt qeverisë

Protesta e katërt për ajrin është duke u zhvilluar në Beograd dhe mijëra qytetarë janë mbledhur për të kërkuar informacion për nivelin e ndotjes.

Protestuesit kërkojnë që pjesa e ligjit për cilësinë e ajrit që ka të bëjë me informimin e publikut në rast të tejkalimit të përqendrimeve të grimcave të dëmshme, të ndryshohet, përkatësisht ky ligj të jetë më efikas dhe më i zbatueshëm.

Në mënyrë që popullata të marrë informacion në kohë për shkallën e ndotjes, njoftimet dhe paralajmërimet për përqendrim të shtuar të ndotësve me një indeks të dukshëm cilësor duhet të transmetohen në cep të ekranit, në frekuencat kombëtare dhe kanalet televizive lokale, paralajmëron organizata Eko Garda, e cila po e udhëheq protestën.

Protestuesit marshuan nëpër shesh duke shkuar deri para objektit të qeverisë serbe.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=891806471486538

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button