Lajme

Refuzimi ndaj dyshes së NATO-s për lirimin e Thaçit

Mbrojtja e ish-presidentit Thaçi në Hagë, ka bërë me dije se dy shtete anëtare të NATO-s kanë ofruar garanci për lirimin e tij, por që s’është pranuar, siç ka arsyetuar gjykata, me frikën se në kushte lirie do ketë ndikim te procesi.

Ishte avokati i tij Gregoy Kehoe që bëri me dije këtë fakt, pikërisht në ditën kur Thaçit iu refuzua sërish liria.

Po cilat janë këto dy shtete të NATO-s që duan lirinë e ish-komandantit të UÇK-së?

Kohë me parë, kësaj inisiative, edhe me shumë përkatëse në euro, si garanci financiare, i është futur dyshja Rama – Erdogan, pra Shqipëria dhe Turqia, si dy vende të NATO-s. Por as kjo kartë nuk ka mundur “t’i çajë” muret e Hagës, në qelitë e së cilës ndodhet dhe Thaçi e të tjerë ish-krerë të UÇK-së.

Të dy shtetet kanë vepruar sipas të gjithë kritereve që kërkohen në të tilla raste, por Gjykata Speciale ka refuzuar lirimin, duke patur dhe një diktat të fortë politik.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button