HistoriLajme

Shenjtori që duan të gjithë. Arbëror apo serb? E vërteta!

Jo pak here, media apo politikane ne Serbi kane nxjerre nga sirtaret mesjetare nje qendrim te vjeter te ushqyer nga tezat e nacionalizmit ekstrem, sipas te cilit, Elbasani eshte zemra e Serbise. Ky pretendim lidhet me historine e nje princi qe pas vrasjes ne pabesi, u shpall shenjt dhe u preh me pas ne nje fshat te Elbasanit…. Por cila eshte historia e vertete e tij ? Dokumentat, te dhenat, legjendat dhe mitet.. Cilat jane qendrimet serbe, bullgare dhe malazeze…
Kush ishte vertete Shen Gjon Vladimiri ?

Programi “Gjurmë Shqiptare” përfshin një audience të të gjitha moshave. Përfshirja e temave historike, zbulimi i zonave të ndryshme, brenda dhe jashtë Shqipërisë, promovimi i pjesëve të fjetura, shpalosja e kulturës, trashëgimisë, ndërthurur me të sotmen bën që audienca e përthithur të jetë e konsiderueshme dhe gjithëpërfshirëse. Një pjesë e temave historike apo edhe e zonave që trajtohen në Gjurmë Shqiptare nuk njihen ose janë trajtuar përciptazi në historiografinë shqiptare.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button