KurioziteteLajme

Shkenca ka një shpjegim: Pse fëmija bie lehtësisht në gjumë në makinë?

A e keni pyetur ndonjëherë veten se pse fëmija juaj fle lehtësisht në makinë? Kjo nuk ndodh pa arsye pasi makina është një ambient i këndshëm për fëmijën. Shkencëtarët kanë arritur në përfundimin se pjesa e brendshme e një makine i ngjan një mjedisi të sigurt, të ngrohtë dhe të qetë në mitër.

Makina në lëvizje krijon tinguj dhe lëvizje të ngjashme që e ndihmojnë fëmijën të relaksohet. Makinat ofrojnë të njëjtin lloj lëkundjeje që ndjeu fëmija juaj kur ishte në mitër kur ju po ecnit, për shembull. Zhurma e vazhdueshme e motorit të makinës është një lloj zhurme që qetëson bebin.

Një motor makine është një lloj “zhurmë e bardhë” që mund të imitojë tingujt e njohur që fëmija dëgjon në barkun e nënës dhe mund të maskojë tingujt e lartë që mund të stimulojnë trurin e një fëmije.

Kjo zhurmë e bardhë ndikon në gjumin duke inkurajuar trurin e foshnjës të adoptojë dhe mbajë valët e trurit më të ngadalta dhe ritmike të lidhura me gjumin.

Komoditeti i sediljes së makinës krijon një ndjenjë sigurie

Rripi jo vetëm që e mban trupin e foshnjës drejt në rast aksidenti, por ndjenja e sigurisë që ofron dhe ngrohtësia e këndshme e brendësisë së makinës mund të përcjellin plotësisht ndjenjën që ka pasur foshnja kur ishte në bark.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button