Lajme

Shkëputja e Rusisë nga SWIFT-i është çështje ditësh, konfirmon zyrtari evropian

Një vendim për të shkëputur Rusinë nga sistemi global i pagesave SËIFT do të merret brenda disa ditësh, ka thënë të shtunën për Reuters, guvernatori i një banke qendrore brenda zonës euro.

“SWIFT-i është vetëm çështje kohe, shumë pak kohë, ndoshta çështje ditësh”, ka thënë guvernatori i Bankës Qendrore, i cili kërkoi të mos i përmendet emri.

“A është e mjaftueshme? Jo. A është e nevojshme? Absolutisht. Sanksionet kanë kuptim vetëm nëse ka kosto për të dyja palët dhe kjo do të jetë e kushtueshme”, ka shtuar ai.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button