HistoriLajme

Shkodra e vitit 1920, malësorë dhe toskë me veshje kombëtare

Eshtë viti 1920 dhe jemi në Shkodër. Shtëpia filmike “Luce” ka fiksuar disa çaste të jetës në pazarin e qytetit më të rëndësishëm të Veriut, ndoshta të Shqipërisë në atë kohë.

Jeta në rrugët e qytetit të Shkodrës gumëzhin e mbushur me njerëz, burra dhe gra me kostume tradicionale shqiptare. Janë kryesisht malësorë që kanë zbrit’ në qytet për të mbaruar ndonjë punë.

Por, mjaft interesant është që në pamje kemi një mol në liqenin e Shkodrës, ku pos disa muzikantëve romë, shihet që hedhin valle një grup toskësh, të cilët me siguri kanë mbërritur në Shkodër për tregti.

https://www.facebook.com/watch/?v=501133750070752

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button