Lajme

Thesari Shqiptar në Museun Metropolitan të Artit në New York

I quajtur Thesari Avar, i gjetur nga në vitin 1902 nga historiani austriak Josef Strzygowski në fshatin Vrap, të Baldushkut sot gjendet në muszeun me të madh në botë The Metropolitan Museum of Art në New York.

Working Title/Artist: Avar Treasure Department: Medieval Art Culture/Period/Location: HB/TOA Date Code: 06 Working Date: 700s file converted from prographics 6/7/01 MMA Spring Bulletin 24G_33AR3.eps

Objektët e gjetura janë nga ari dhe argjendi që përfshijnë disa enë dhe dhe disa gota dhe një kupë prej ari të përpunuar dhe dekoruar që personifikon katër qendrat kishtare në botën bizantine, duke përfshirë edhe kryeqytetin e saj , Konstandinopojën.

Mendohet që thesari i takon avarëve, një fisi nomand nga stepar e Euro-Azisë, por se si ka përfundu në Shqipëri ky thesar ende nuk dihet.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button