HistoriLajme

Uliksi Me Plis Në Villa La Olmeda Spanjë

Vila Romana La Olmeda është një vilë romake e shekullit IV para eres sone, mozaiket u zbuluan në vitin 1968 në fshatin Pedrosa de la Vega në krahinën e Palencias (komunitet i Castile dhe Leon, në Spanjë).

Në vitin 1996 ajo u shpall një vend me interes kulturor nga këshilli i Castile dhe Leon.

Muzeu monograf i villes është i vendosur në qytetin e afërt të Saldanjas.

Ne pamje kemi Uliksin dhe Akilin, Uliksi zvesh Akilin nga inati, i cili ishte duke u rehatos per nje caste me disa gra, dhe Uliksi i rikujtoj se ne Troje kishte filluar lufte e madhe, keshtu qe nuk kishte kohe per rehatim.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button