Lajme

Universitetit në Shkup iu deshën 72 vjet për ta punësuar një profesor shqiptar

Neurologu specialist në Maqedoninë e Veriut, Arben Taravari më 1 janar të këtij viti në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin ”Shën Kirili dhe Metodij” në Shkup, ka marrë thirrjen mësimore-shkencore Profesor i rregullt në fushën e Neurologjisë së Neuroshkencave – Profesor Ordinar.

Siç shkruan in7.tv, kështu kanë njoftuar nga Fakulteti i Mjekësisë të Universitetit “Shën Kirili dhe Metodij” në Shkup, përcjell Klankosova.tv.

Kjo bën që Arben Taravari, të jetë shqiptari i parë që zgjidhet profesor ordinar në ‘’Shën Kirili dhe Metodij’’.

E që ky universitet të pranojë në punë një profesor shqiptar, është dashur të kalojnë 72 vjet.

Kjo meqë Universiteti ‘’Shën Kirili dhe Metodij’’ u themelua në vitin 1949 dhe për një kohë të gjatë qe i vetmi në Maqedoninë e Veriut.

”KOMISIONI RECENSUES

Prof. Dr. Gordana Kiteva Trençeveka – Kryetare
Prof. Dr. Diana Nikodijevi – Anëtare
Prof. Dr. Natalija Dolnenec Baneva – Anëtare
Prof. Dr. Anita Arsovska – Anëtare
Prof. Dr. Igor Petrov – Anëtar”

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button