Lajme

Vuçiq: Thirrje serbëve që të lindin fëmijë, po zhdukemi si komb

Presidenti i Serbisë ka ngritur shqetësimin se serbët si komb po zhduken. Dhe për këtë, ai sot ka bërë ditur se për çdo fëmijë të parë të çiftit, shteti do të ndajë 2.550 euro.

“Duke pasur parasysh se po zhdukemi si komb, se jemi çdo ditë e më pak, të dhënat na thonë se për shtim na duhen 2.15 fëmijë për familje”, tha Vuçiq.

Sipas tij, asnjë familje nuk do të duhej të kishte më pak se dy fëmijë, por dy e më shumë

Vuçiqi ka ofruar mbështetje të ndryshme për nënat që lindin fëmijën e tretë apo të katërt. Për fëmijën e tretë, nënat do të marrin nga 85 euro në muaj për 10 vjet rresht, ndërkohë për fëmijën e katërt 150 euro në muaj për 12 vjet.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button