KurioziteteLajme

Zvicra po kërkon vullnetarë për të qëndruar në burg, kriteret e pranimit

A do të jetonit me dëshirë si i burgosur për një ose dy – ose katër ditë? Qindra njerëz kanë gjetur një shans të tillë në qytetin zviceran të Zyrihut, duke u bërë vullnetarë për të marrë pjesë në një lloj shtëpie të përpara se institucioni të pranojë të burgosurit e tij të parë.

Detajet e testit të 24-27 marsit janë ende duke u përpunuar. Por autoritetet korrektuese të Zyrihut thanë të enjten se morën 832 aplikime.

Objekti, i vendosur në perëndim të stacionit kryesor hekurudhor të qytetit, pritet të strehojë deri në 124 persona që janë nën arrest të përkohshëm dhe të ketë 117 vende për individët e mbajtur në paraburgim.

Vullnetarët nuk do të duhet të paguajnë ose të paguhen për të marrë pjesë në provë dhe ata do të trajtohen si të burgosur në disa drejtime: testimi i ushqimit, kryerja e procedurave të marrjes, shëtitja në oborr, etj.

Vullnetarët nuk mund të sjellin celularë ose pajisje të tjera elektronike brenda. Çdo pjesëmarrës do të kërkojë leje sigurie dhe duhet t’i nënshtrohet kontrolleve të ngjashme me kontrollet e aeroportit.

Prova do t’u mundësojë zyrtarëve korrektues të testojnë kapacitetin, shërbimet dhe operacionet e burgut, si dhe të rishikojnë bashkëpunimin dhe komunikimin e tyre me autoritetet e tjera, si policia dhe prokurorët.

Ata gjithashtu shpresojnë se stërvitja do të ndihmojë në zbardhjen e asaj që ata i konsiderojnë keqkuptimet rreth mënyrës se si rojet dhe punonjësit e tjerë veprojnë në objekte të tilla.

Gjithashtu mund te shikoni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gjithashtu mund te shikoni
Close
Back to top button